Vooruitblik SAH-vergoeding inductiekookplaat

februari 16, 2024 door KetelhuisWG

KetelhuisWG is van plan de SAH-subsidie aan te vragen voor alle woningen die worden aangesloten op het KetelhuisWG-warmtenet. De Subsidieregeling Aardgasvrije Huurwoningen (SAH) vergoedt tot €5000,- per aangesloten woning voor inpandige aansluitkosten en aanpassingen in de woning, zoals elektrisch koken. Daaronder valt de aanschaf van een inductiekookplaat.

De subsidie geldt ook voor eigenaren van gemengde VvE’s waar een deel van de eigenaren zelf in de woning woont (eigenaar-bewoners) en een deel de woning verhuurt. Aangezien het aantal gemengde VvE’s op het WG-terrein hoog is, sluit de subsidie goed aan op de situatie voor het aardgasvrij maken van onze wijk.

Voor de huurders van Stadgenoot geldt een apart aanbod. Eerder lieten wij al weten dat de woningcorporatie de inductiekookplaat en een pannenset voor haar huurders vergoedt. Dit aanbod wordt nog concreet gemaakt en hierover houden we je op de hoogte.

ToekomsthuisWG is een samenwerking met aanbieder SMEG aangegaan, omdat er bij de aansluiting op het warmtenet straks veel inductiekookplaten op het terrein nodig zijn en zij buurtbewoners een speciale korting aanbieden. Een inductiekookplaat kan pas gesubsidieerd worden nadat de SAH is toegekend. Om aanspraak te maken op de vergoeding is het verstandig om nog even de toekenning af te wachten, voor je nieuwe kookapparatuur aanschaft.


De vergoeding van de SAH geldt niet als je als bewoner al bent overgestapt op elektrisch koken en je je kookplaat wil vervangen. Je kan dan wel meteen gebruik maken van de korting op de elektrische kookapparatuur van SMEG. Zij kunnen je per telefoon te woord staan over de mogelijkheden.

Voor particuliere huurders werken we nog aan de praktische uitwerking van de regeling.

Heb je SMEG-nieuwsbrief gemist? Lees deze dan hieronder terug.

KetelhuisWG

februari 16, 2024

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je bent: