In je woning

Het gebouwenteam van KetelhuisWG doet sinds juni 2021 gebouwbezoeken in de WG-buurt. Op basis van deze bezoeken heeft het team maatadvies voor elk gebouw gemaakt. Voor elk gebouw wordt een eigen gebouwenboekje gemaakt. Daarnaast bespreekt KetelhuisWG de adviezen met de bewoners van elk gebouw. 

De gebouwmaatregelen

KetelhuisWG legt het warmtenet aan tot en met de afleverset in je woning. Niet elk gebouw is echter al klaar voor aansluiting op dit warmtenet. Sommige gebouwen en woningen moeten enkele aanpassingen ondergaan voordat ze comfortabel warm worden op een 70 graden aquathermiesysteem.

KetelhuisWG doet voor elk gebouw op het WG-terrein een grondige analyse en adviseert de gebouweigenaar (bijvoorbeeld Stadgenoot, een VvE of individuele woningeigenaar) over concrete gebouwmaatregelen om te kunnen aansluiten en in de toekomst verder energie te besparen. Kwa Architecten en Bouwfysicus Blonk kijken meteen, samen met de ontwerper van installatiebedrijf Baas Kuijpers, hoe de leidingen het beste in het gebouw en de woning kunnen komen.

 

En dan?

Zodra de varianten voor gebouwmaatregelen voor je gebouw duidelijk zijn kunt je aan de slag! Samen met je buren, medebewoners en leden van de VvE’s kunt je beslissen of je mee wilt doen.

Als 70% van de huurders meedoet, betaalt Stadgenoot de gebouwmaatregelen die nodig zijn om aan te sluiten zonder de huur te verhogen.

Eigenaren die meedoen, besluiten welke combinatie van maatregelen ze met de VvE en individueel willen realiseren. Gedurende het hele besluitvormingsproces helpt KetelhuisWG met advies, om te zorgen dat iedereen kan aansluiten op het warmtenet. In deze periode is er dus ook ruimte voor jou en je buren om overige wensen voor uw gebouw mee te nemen, of om extra maatregelen te implementeren als duurzame investering in uw gebouw.

 

En wat zijn de gevolgen voor de woning?

Als er genoeg bewoners in een gebouw willen overstappen op het aquathermiesysteem, legt Installatiebedrijf Baas Kuijpers leidingen aan en vervangt de huidige gasketel door een afleverset. De set is niet groter dan een grote schoenendoos, en houdt netjes bij hoeveel warmte je in je woning verbruikt. Zo rekent zijn eigen ‘warmte’-rekening af en zijn we met zijn allen eigenaar van een duurzaam warmtenet. Tegelijk met de aanleg van de leidingen, voeren de gebouw- en woningeigenaren de noodzakelijke maatregelen uit voor aansluiting op 70 graden. Dat garandeert een comfortabel te verwarmen woning.

In de meeste gevallen betekent verwarmen op aquathermie ook koken op inductie. De aansluiting die daarvoor nodig is, regelt KetelhuisWG. Stadgenoot zorgt voor de inductiekookplaat.

Behalve ontwerpen en bouwen, houdt Baas Kuijpers het hele energiesysteem in stand.

Wat betekent het voor bewoners?

Je gaat van het gas af! Maar wat betekent dit nou concreet? En wanneer gaat er wat gebeuren? Het is logisch dat dit veel vragen oproept. Met behulp van deze kaart kun je inzichtelijk maken wat het precies betekent voor jouw eigen huis.

 

Binnenkort kun je dit inzien. 

KetelhuisWG Gebouwen

Wil je meer weten over de uitvoering? Klik hier door naar de volgende onderwerpen

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je bent: