Update omtrent Stadgenoot en KetelhuisWG

augustus 5, 2022 door KetelhuisWG

Vorige week publiceerden we een nieuwsbericht omtrent de landelijke prestatieafspraken die gemaakt zijn door de Woonbond samen met het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Volkshuisvesting), Aedes (vereniging van corporaties) en de gemeenten (VNG). In dit nieuwsbericht lichten we graag de stand van zaken toe: gaat Stadgenoot inderdaad met KetelhuisWG in zee en zoja, wat betekent dit voor huurders?

 

Voorlopig samenwerkingscontract 

Tijdens het bezoek van Karlos, de Aardgasvrijbus op 28 juni heeft Stadgenoot een voorlopig samenwerkingscontract met KetelhuisWG getekend. In dit samenwerkingsverband spreekt Stadgenoot uit dat de woningcorporatie inderdaad met KetelhuisWG in zee gaat en de huurwoningen in de WG-buurt aan willen sluiten op het duurzame warmtenet. De komende weken worden de precieze afspraken tussen KetelhuisWG en Stadgenoot nog verder vormgegeven, welke uiteindelijk in een definitief samenwerkingscontract getekend zullen worden. 


De afspraken tussen KetelhuisWG en Stadgenoot 

De precieze afspraken tussen KetelhuisWG en Stadgenoot worden dus momenteel uitgewerkt. Zodra hier meer over bekend is, zullen we dit via een nieuwsbericht delen. Wel staat er in de nationale prestatieafspraken dat Stadgenoot de huur niet mag verhogen als gevolg van verduurzaming in de vorm van isolatiemaatregelen. Door het isoleren van de woningen daalt de energierekening.  Als de woningen van Stadgenoot aansluiten op het warmtenet van KetelhuisWG moeten er naast isolatiemaatregelen, natuurlijk ook nog een aantal andere aspecten worden aangepast, zoals een nieuwe aansluiting in de meterkast, het plaatsen van een afleverset en het overstappen op inductiekoken. Voor de kosten die hiervoor gemaakt moeten worden, kan Stadgenoot grotendeels subsidie aanvragen. We verwachten daarom dat Stadgenoot de kosten hiervoor op zich zal nemen. We hopen hier de komende periode meer duidelijkheid in te krijgen, zodat de huurders in de WG-buurt zo snel mogelijk weten waar ze aan toe zijn. 

Geen huurverhoging? 

Daar zetten we op in! Maar dit is nog niet iets wat we kunnen garanderen. We zijn nu in gesprek met Stadgenoot over de exacte voorwaarden. Voor de isolatiemaatregelen mag Stadgenoot in ieder geval geen huurverhoging vragen. Voor het verhogen van de huur als gevolg van aansluiting op het duurzame warmtenet staan er geen richtlijnen in de nationale prestatieafspraken. We sturen aan op geen huurverhoging, omdat een groot deel van de aanpassingen betaald kan worden uit subsidies. Zodra de afspraken definitief rond zijn, zullen we dit via een nieuwsbericht bekendmaken. 


Ook huurders kunnen een startcontract tekenen! 

Ben jij huurder in de WG-buurt en wil jij aan Stadgenoot laten zien dat je graag de overstap maakt naar duurzame, betaalbare én lokale energie? Teken dan nu een startcontract! Zo weten wij en Stadgenoot goed hoeveel huurders graag willen overstappen. 

KetelhuisWG

augustus 5, 2022

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je bent: