nieuwe isolatie oplossing voor oude gebouwen?

juli 7, 2019 door KetelhuisWG

Aero-Therm, een nieuwe isolatie-oplossing voor onze oude gebouwen?

KetelhuisWG wil een fossiel vrij energiesysteem én minder energie gebruiken. Dat laatste is altijd goed voor het milieu én de portemonnee.

Een zorg die ik heb is dat de oude gebouwen op ons terrein moeilijk te isoleren zijn.

Daarom ben ik al een tijdje op zoek naar slimme systemen om de oude gebouwen op ons terrein, waaronder monumenten, aan de binnenkant te isoleren zonder te veel overlast te veroorzaken en zonder te veel ruimteverlies. Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik op de beurs van Building Holland bij een kraam van ‘DWHgroep’ tegen het product ‘Aero-Therm’ aanliep. Dat is een 1 mm dikke coating laag die je aan de binnenkant op een gladgemaakte gevel, vloer en/of plafond aanbrengt en daarna afwerkt met verf, behang, stuc of sierpleister.

Ik heb me laten vertellen dat de isolatiewaarde gelijk kan zijn aan die van 10 cm steenwol. Aero-Therm is een coating die zijn oorsprong vindt in de ruimtevaart. De coating reflecteert warmte door middel van glazen- en kunststof microbubbels. Het product zorgt voor warmere muren, elimineert koude plekken, voorkomt schimmel en biedt een thermisch comfortabele ruimte.

We gaan op zoek naar referentieprojecten en naar de prijs.

Als het inderdaad het beloofde effect heeft én betaalbaar is, hebben we een innovatieve oplossing voor isoleren zonder ruimteverlies. Dat zou een mooie toevoeging zijn aan het lijstje van bestaande oplossingen.

Mechtild Linssen, een van de initiatiefnemers en lid van de kopgroep KetelhuisWG.

KetelhuisWG

juli 7, 2019

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je bent: