Terugblik informatieavonden voor de stadsvilla’s

november 3, 2021 door KetelhuisWG

Gebouwspecifieke informatieavonden

Voor bewoners van alle gebouwen die in de toekomst aangesloten kunnen worden aan het nieuwe warmtenet, organiseert KetelhuisWG gebouwspecifieke informatieavonden. Tijdens deze informatieavond staan we stil bij ‘wat betekent aansluiting op het warmtenet voor jouw gebouw?’. Afgelopen maand vonden de eerste twee bijeenkomsten plaats: die over de stadsvilla’s, ook wel urban villas of schoenendozen genoemd. Op 12 oktober vond de informatieavond voor de huurders die in de Stadsvilla’s wonen, plaats in Buurtsalon Jeltje, en op 28 oktober vond de informatievond voor de eigenaren die in de stadsvilla’s wonen, plaats in het Huygenscollege.

Op deze avond gingen we in op wat aansluiting op het warmtenet via KetelhuisWG betekent voor deze woningen in de Stadsvilla’s. Een aantal vrijwilligers van KetelhuisWG waren erbij, waaronder ook degenen die zelf in de stadsvilla’s wonen. Ook vertegenwoordigers van Stadgenoot waren aanwezig. Bij de informatieavond voor huurders was er ook een vertegenwoordiger van Huurgenoot.

De uitkomsten van het woningschouwen voor de stadsvilla’s

Bouwfysicus Gerard Blonk, architect Jianho Kwa en ingenieur infrastructuur Dennis van Gent hebben de afgelopen maanden in alle gebouwen op het WG-terrein een aantal woningen kritisch bekeken op aansluitmogelijkheden en aanvullende maatregelen voor verduurzaming, het zogenoemde woningschouwen. Aleida Verheus, projectleider team gebouwenaanpak, presenteerden de uitkomsten van het ‘schouwen’ voor de stadsvilla’s. Daarnaast beantwoordden de vrijwilligers van KetelhuisWG, Aleida Verheus en de vertegenwoordigers van Stadgenoot vragen over wat de aansluiting van de gebouwen voor bewoners gaat betekenen.

Kon jij er niet bij zijn of wil je de presentatie nog eens op je gemak doorkijken? Bekijk hieronder de presentaties terug.

Onder stadsvilla’s vallen de volgende adressen: Jeltje de Bosch-Kemperpad 9, 15, 21, 33, 45, 65, 79, 75, 89, 87, 117, 115, 129, 151, 155 en Anna Spenglerstraat 14, 22, 32, 42, 58, 56, 68, 70, 80, 82, 90, 92, 104, 124.

De presentatie voor huurders, 12 oktober:


De presentatie voor eigenaren, 28 oktober:

KetelhuisWG

november 3, 2021

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je bent: