feestelijke start 15 juli

Mooie start van transitie naar een duurzaam, lokaal en betaalbaar energiesysteem met bewoners van het WG.

Op 15 juli moedigde Marieke van Doorninck, wethouder Ruimte en Duurzaamheid, alle bewoners van het WG-terrein aan het buurtinitiatief voor de energietransitie te ondersteunen. Meer dan tachtig buurtgenoten, Stadgenoot en de bedrijven die in opdracht van KetelhuisWG een plan voor de energietransitie op het WG-terrein reageerden enthousiast op haar speech.

Ook het transitiebeleid van Stadgenoot, is eerlijk en transparant uitgelegd door Myrthe Stijns, asset manager van Stadgenoot. Iedereen en vooral de aanwezig huurders waren blij met deze duidelijkheid. Stadgenoot heeft alle steun toegezegd en binnen hun beleidsuitgangspunten is er zeker ruimte voor ons initiatief.

Ted Zwietering, voorzitter van KetelhuisWG, ging de dames vooraf en heeft in zijn het waarom van KetelhuisWG nogmaals helder uitgelegd dat het transitieplan moet uitmonden in een volledig duurzaam, lokaal en betaalbaar energiesysteem.

Deze transitie past prachtig in de geschiedenis van het WG-terrein: van Pesthuys naar Gasthuis, van Gasthuis naar woon-werkgemeenschap en vanaf nu naar een aardgasvrije buurt.

Dat gaat ook uitdagende eisen stellen aan de gebouwen. Hulp van de leden en supporters van KetelhuisWG is hard nodig om de juiste gegevens te verzamelen voor nauwkeurige kostenramingen en planningen die aansluiten bij wat VVE’s, gebouweigenaren, gemeente en netwerkbeheerders al gepland hebben in de komende jaren.

Ted roept op om de vragenlijst over energiegebruik op de website in te vullen.

Het KetelhuisWG-team, Ted Zwietering, Benajmin Scheers, Hans Oele, Margo Henderson, Anne Marie de Koter, Theo Konijn, Anoesjka Dinjens, Robert Riede, Mechtild Linssen en Annette Schermer, en de bedrijven, die in opdracht van KetelhuisWG de mogelijkheden voor de overgang naar het nieuwe energiesysteem onderzoeken, zijn inmiddels hard aan de slag.

In oktober 2019 presenteren we de eerste resultaten aan leden en buurtbewoners en stemmen de leden over de scenario’s die we in de volgende fase uitwerken in een beslisbaar transitieplan.

Voor de Energiecoöperatie was er een kort formeel punt. De leden hebben bij de ontvangst voor de avond schriftelijk gestemd over de voorgestelde bestuurswisseling voor energiecoöperatie KetelhuisWG. In oktober 2019 organiseren we onze eerste Algemene Leden Vergadering waarop we de eerste resultaten van het onderzoek aan leden en buurtbewoners presenteren en met de leden de koers bepalen voor de volgende fase, namelijk de uitwerking in een beslisbaar transitieplan.

Na een quiz over de buurt en duurzame energie, waaraan iedereen inclusief de wethouder deelnam, en die gewonnen werd door Margreet Duinker, bleven veel mensen nog voor de aansluitende borrel.

Al met al een geslaagde avond met dank aan alle aanwezigen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *