Interview met buurtbewoner en kunstenaar Ina Sok

november 25, 2021 door KetelhuisWG

Ze staan verspreid in de hele WG-buurt: gekleurde kastjes op ooghoogte, met daarin bewonerskunstwerkjes rondom de vraag ‘Waar krijg jij energie van’? Ina Sok, kunstenaar en buurtbewoner, zette deze kastjesexpositie op poten. 

Afgelopen jaar stonden er gele kunstkastjes in de WG-buurt, en nu een bont palet aan energiekastjes. Daar weet jij meer van?
“Ja, KetelhuisWG bedacht dat ze de gele WG Kunst-kastjes konden hergebruiken voor een bewonersproject. Mij vroegen ze om de kar te trekken. Heel leuk, want ik hou van de combinatie van creëren, communiceren en verbinden met mensen.”

Wat is de bedoeling van de kastjes?
“Het idee is om de buurt op een leuke manier kennis te laten maken met KetelhuisWG en om bewoners actief te betrekken. Daarom riepen we mensen op om een kastje te vullen met hun antwoord op de vraag ‘Waar krijg jij energie van?’.”

Het was wel een hele klus, begrijp ik.
“Nou. De 35 kastjes moesten worden geschuurd, overgeschilderd en opnieuw geplaatst. Het was wel heel gezellig dat veel mensen hierbij hielpen.”

Waar krijg jij zelf energie van?
“Hiervan. Samen met anderen iets moois tot stand brengen. En het is telkens zo bijzonder als mensen hun bijdrage komen laten zien. Ze laten echt iets van zichzelf zien met wat zij hebben bedacht en gemaakt. Dat is mooi.”

Heb je een oproep aan de lezers van dit artikel? 
“Veel mensen denken dat ze niet creatief zijn, maar het is volgens mij een spier die je kunt trainen. Gewoon beginnen dus.”

Woensdag 10 november werd de energiekastjes-expositie officieel geopend door Portefeuillehouder Duurzaamheid Melanie van der Horst. Van september tot half december 2021 kunnen buurtbewoners een kastje vullen en zo laten zien waar zij persoonlijk energie van krijgen. Of op een creatieve manier hun ideeën, tips en oplossingen voor een beter milieu delen. Zij mogen dat helemaal op hun eigen manier doen met tekeningen, beelden, foto’s, gedichten of iets anders.

Wil jij ook nog een kastje
vullen? Mail naar ina@ketelhuiswg.nl

KetelhuisWG

november 25, 2021

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je bent: