Huis van de toekomst

Naar aanleiding van de presentatie van Paviljoen3 om een “huis van de toekomst” tastbaar te maken in onze wijk hebben we samen concrete plannen ingediend bij Stadsdeel West.

Wat is het plan?

Het plan is om te laten zien hoe een bestaande ruimte op het WG-terrein energie neutraal gemaakt kan worden. Zowel eigenaren als huurders kunnen duurzame oplossingen en mogelijkheden uitproberen die voor hun ruimte belangrijke verbeteringen en besparingen kunnen opleveren.

Samen voor een energievoorziening kiezen is moeilijk dus we willen dat iedere gebruiker zelf kan beslissen. Wij kiezen voor lokale oplossingen waarbij je zelf kunt beslissen of je nu mee doet of misschien later.

We willen dat je in het huis van de toekomst aan de slag kunt gaan en kunt proberen of een verandering voor jou misschien ook wel heel gunstig is :

  • Probeer zelf inductie koken in de openbare  keuken
  • Hoe kom ik van mijn CV ketel af?
  • Hoe ziet een warmtepomp er uit? Welke mogelijkheden zijn er?
  • Isolatie : wat is er mogelijk en hoe ziet dat er uit?
  • KetelhuisWG.nl en Paviljoen3.nl zullen de laatste innovaties tonen die relevant zijn voor onze wijk en gebouwen.
  • Workshops en experimenteren voor scholieren en iedereen die meer wil weten.

Lees meer over de actuele plannen op de nieuwe site:

ToekomsthuisWG.nl

Plan ingediend bij West Begroot 2019, maar helaas net te weinig stemmen.

Dit plan hebben we ingediend bij West Begroot editie 2019 en bijna 7 duizend mensen in Amsterdam West hebben vóór dit plan gekozen maar helaas was dit net niet voldoende om bij de winnaars te horen. Als je daarover meer wilt weten : klik hier.

Iedereen veel dank voor jullie stem en jullie steun!

En is dit het einde van dit mooie plan?

Nee integendeel!
Wij zijn er – samen met 7 duizend bewoners van Amsterdam West – van overtuigd dat dit een goed plan is. We hebben een prachtige locatie voor ogen op het WG-terrein en de ontwikkeling van het huis van de toekomst gaat door.